8 iulie 2012

Untdelemnul faptelor bune sau ”pașaportul spre veșnicie”


    În diasporă românii au descoperit Biserica drept spațiu al sufletului,ei caută de fapt o evadare din relativitatea vieții de zi cu zi.
    Credincioșii noștri trebuie să învețe din nou să respire în viața liturgică,regăsindu-și identitatea și echilibrul spiritual.
    Pentru aceasta fiecare parohie constituită aici ,departe de casă ,a căutat să identifice un loc de rugăciune și comuniune pentru credincioșii săi dar și de păstrare a  traditiilor.     
   Parohia ”Sfântul Nicolae”din Castellon,înființată în anul 2002 funcționează într-un spațiu închiriat (1400 euro pe lună)în Calle Benicarlo,nr.22.
   După câțiva ani de dialog cu Episcopia Catolică de Segorbe și Castellon s-a încheiat în data de 7 iunie 2012 un contract de concesiune semnat de Episcopul catolic Don Casimiro Lopez-Llorente și Episcopul  ortodox român al Spaniei și Portugaliei ,Preasfințitul Timotei Lauran,prin care se cedează parohiei noastre,Biserica”Nuestra Senora de la Soledad”situată în Calle San Roque(fostul Caritas).Acest locaș nu a mai fost folosit și nici întreținut de cateva decenii,de aceea are nevoie de reparații capitale.
  Acest spațiu va fi amenajat în stilul tradițional ortodox și poate deveni un simbol al spiritualității și al identității românești pe aceste meleaguri.
  În acest an aniversar când se împlinesc 10 ani de la înființarea acestei parohii,mă adresez dumneavoastră credincioșilor noștri din această zonă,cu rugămintea de a ajuta prin donațiile domniilor voastre la reparația acestui locaș de cult,devenind astfel ctitori.Mă adesez tuturor celor care și-au botezat pruncii în biserica noastră,celor care sau cununat,sau au pășit în ea pentru a-și găsi liniștea sufletească și împlinirea rugăciunilor.
   Cu ajutorul lui Dumnezeu,cu mijlocirea Sfântului Ierarh Nicolae,ocrotitorul acestei parohii și cu contribuțiile dumneavoastră,suntem încredințați că ne vom putea realiza acest proiect.
  Pomul se cunoaște după roade și omul după fapte.Nu este un merit să trăiești mult,cel mult dacă ai ambiția să te înscrii cumva în seria recordurilor.Important este să trăiești cu folos și să lași ceva nobil în urma ta.
   Donațiile dumneavoastră pot fi făcute în contul parohiei noastre:

         Parroquia Otodoxa San Nicolas de Castellon  
   IBAN:ES8120770429821101461972,BANCAJA
  sau  pe chitanță la pangarul bisericii din Calle Benicarlo,nr.22.

   Domnul să vă răsplătească înmiit dărnicia și să aveți convingerea că dăruind veți dobândi.

                                                     Pr.Dr.Nicolae Ioniță-Castellon